Kutatásmódszertan kurzus

Az SVKI elemzésmódszertani képzést hirdet szakkollégistáknak a 2019/2020. tanév őszi szemeszterében

 

Az NKE Eötvös József Kutatóközpontjának Stratégiai Védelmi Kutatóintézete kutatás- és elemzésmódszertani képzést hirdet a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében az egyetem szakkollégistái számára. A szeptember 23-i héttől 12 héten át nyílik lehetősége a hallgatóknak szakszemináriumok keretében fejleszteni módszertani készségeiket. A két 12 fős csoporttal párhuzamosan futó kurzus célja, hogy gyakorlati példákon és feladatokon keresztül alkalmazható ismeretekkel, gondolati sémákkal és készségekkel ruházza fel a szakkollégistákat, hozzájárulva ahhoz, hogy TDK-, szakdolgozat- vagy diplomamunka-témájukat úgy tudják kidolgozni, hogy azok elemző-értékelő megközelítésben, magyarázó szemlélettel vizsgálódjanak, módszeresen épüljenek fel és etikusan készüljenek el.

A kurzus során a résztvevők általános és specifikus kutatási forrásokat és módszertani fogásokat ismerhetnek meg – miközben „saját” kutatási témájukban kapnak iránymutatást. A képzés célja, hogy a hallgatók megismerjék azokat a hazai és nemzetközi információforrásokat, amelyek naprakész ismeretekkel és hiteles tényekkel, adatokkal szolgálnak – és el is tudjanak igazodni ebben az információáradatban.

Jelentkezés: E-mailben az svkk@uni-nke címen

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15 (vasárnap) 22 óra

A kurzus időtartama: 12 hét (90 perces alkalom), 2019. szeptember 23-i héttől 2019. november 25-i hétig (az egyes órák időpontjait a csoporttal közösen határozzuk meg)

Maximális létszám: 2x12 fő

A jelentkezéskor jelezni szükséges, hogy a hallgató milyen képzésben vesz részt, mely évfolyamon, és melyik NKE-s szakkollégium tagja.

„Elsősorban azoknak ajánljuk a kurzust, akiket érdekel a nemzetközi kapcsolatok valamely problémája, egy konfliktus, egy ország hatalmi és érdekérvényesítési képessége, vagy külpolitikája. Mivel mi magunk biztonság- és védelempolitikával foglalkozunk, a kurzus során feldolgozott példák a hallgatók saját témái mellett erről a területről kerülnek ki, nem próbálunk más kollégák szakterületén okoskodni. Korábban már „kipróbáltuk” ezt a formátumot egy 10 fős csoporttal, akik között bőven akadtak más képzésben, sőt más egyetemen tanulók is, és azt tapasztaltuk, hogy egyrészt nekik is hasznos volt a kurzus, másrészt, hogy ez a sokszínűség gazdagította a látásmódokat, véleményeket, a kritikus gondolkodást és szakmai vitát. Éppen ezért a jelentkezést az NKE valamennyi szakkollégiuma számára nyitottá tesszük.”