NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
STRATÉGIAI VÉDELMI KUTATÓINTÉZET

Újra Euroatlanti Nyári Egyetem!

Magyarország NATO csatlakozása óta immár 20. alkalommal kerül megrendezésre az Euroatlanti Nyári Egyetem, az MH Vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár és az NKE Eötvös József Kutatóközpont, Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének közreműködésében. A neves biztonságpolitikai szakértők bevonásával szervezett képzésen a hallgatók előadások, szemináriumok, válságkezelő szimulációk keretében behatóan ismerkedhetnek meg Európa közvetlen biztonsági környezetének biztonságpolitikai folyamataival. A Nyári Egyetem áttekinti azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie a NATO-nak, valamint a szövetség tagjaként Magyarországnak napjainkban. A program során a résztvevők megismerhetik az Egyesült Államok, Európa, Oroszország, Kína stratégiai helyzetét; a NATO feladatainak változásait a válságkezeléstől a területvédelemig; valamint betekintést nyerhetnek azokba a vitákba, amelyek szakértői körökben és a társadalomban is zajlanak a manipuláció, dezinformáció, stratégiai kommunikáció, a biztonságiasítás és a tények relativizálása kapcsán. Mindezt közösségi és sportprogramok, csapatfoglalkozások keretébe ágyazva.

Pályázhatnak:

·         a Magyar Honvédség tisztjei, altisztjei, kormánytisztviselői, honvédelmi alkalmazottai és önkéntes tartalékosai;

·         főiskolások, egyetemisták és doktoranduszok;

·         ügyészségi, bírósági, rendőrségi, katasztrófavédelmi szervezetek és védelmi bizottságok munkatársai

·         a honvédelem ügye iránt elkötelezett pedagógusok, különös tekintettel a KatonaSuli programban résztvevő tanárokra;

·         a KatonaSuli programban tanuló, végzős középiskolások.

 

Részvételi díj:

5.000,- Ft/fő, mely összeg a helyszínen fizetendő. A képzést, a szállást és a teljes ellátást a szervezők térítésmentesen biztosítják, az utazás egyénileg történik.

A jelentkezés menete: 

A kitöltött, aláírt jelentkezési lapot, szakmai önéletrajzot és motivációs levelet legkésőbb 2019. június 01-ig kérjük megküldeni a kultura@mil.hu email címre.

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le

A nyári egyetem tervezett programja ide kattintva érhető el.

 

Helyszín: MH Béketámogató Kiképző Központ (5000 Szolnok, Széchenyi krt. 24.)

Időpont: 2019. 07. 21-26.

 

Bővebb információ: kultura@mil.hu – HM tel: 27-282, 06-1-237-5518